33

“Ook als u weinig risico kan of wil nemen, is een beleggingsportefeuille uitbouwen een verstandig en goed idee. Bij het maken van uw keuzes moet uw risicobereidheid trouwens altijd centraal staan. Naast uw persoonlijke en financiële situatie bepaalt ook uw houding tegenover risico welke belegging het best bij u past. Gaat u graag voorzichtig te werk, dan kan een fonds met een defensief profiel of een lock-versie van een fonds een optie zijn om een potentieel aantrekkelijk rendement te halen. Ook de toegepaste beheerstijl kan risicobeheersing centraal stellen. Hier niet mee vertrouwd? Dan help ik u uiteraard graag verder.”

Voorzichtig beleggen, kan dat wel?

Vraag beleggingsadvies

U kan uw beleggersprofiel en uw strategie volledig zelf bepalen via de Belfius-apps of Belfius Direct Net. Uiteraard kan dit ook in uw kantoor. Eens uw profiel bepaald, kan u beleggingsadvies op maat vragen, zowel via de apps en Belfius Direct Net als in uw kantoor.

Overweeg een goed gespreid fonds.

Het kan uw risico temperen, want een gemengd fonds investeert automatisch over verschillende activaklassen, regio’s en sectoren. Op die manier legt u uw risico meer aan banden dan met een investering in bv. 1 individueel aandeel, terwijl u uw spaargeld toch de kans op een potentieel hoger rendement biedt. Bekijk ook goed waarin het exact belegt.

Wil u weten hoe u risico afweegt t.o.v. rendement?

Lees het hier

Kies eventueel voor een lock-versie.

Zo kan u, mocht u zich hier zorgen over maken, een mogelijk verlies beperken. Uw belegging wordt automatisch van de hand gedaan als een bepaalde ondergrens wordt bereikt. En, interessant om weten, door uw lock-koers aan te passen als de waarde stijgt, kan u ook uw opgebouwde winst veilig stellen.

Lees meer over lock-fondsen

Kijk naar de beheerstijl van het fonds.

Want die kan risicobeheersing centraal stellen. Een mooi voorbeeld is de beleggingsservice Belfius Personal Global Portfolio, beschikbaar vanaf 50.000 euro, die uw risicobereidheid centraal zet door het actief beheer van koersschommelingen. En dit alles zonder dat het u tijd of moeite kost.

Wil u de horizon van uw geld verruimen?

Ontdek Belfius Personal Global Portfolio

Beheers de risico’s.

Lees er hier meer over

Weeg een klassiek fonds af tegen een beleggingsverzekering.

Bekijk ook het type product. Zo kan u niet enkel een potentieel hoger rendement halen met een klassiek fonds, maar kan ook een beleggingsverzekering van het type tak 23 of tak 44 een oplossing voor uw probleem vormen. Voorzichtig beleggen houdt ook in dat u verder kijkt, bv. naar een mogelijke overdracht aan uw (klein)kinderen.

Kent u het verschil tussen een tak 21, tak 23 en tak 44-beleggingsverzekering? En hun voordelen?

Ga naar de demo