49

“Met een ‘tweede opinie’ bent u nog zekerder. Overweegt u bv. een switch tussen fondsen en wil u mijn mening, dan kan u uiteraard steeds op me rekenen. Maak een afspraak en dan overlopen we samen alle mogelijkheden en opportuniteiten.

Belangrijk is dat u minstens 1x per jaar bij me langskomt om uw beleggingsportefeuille grondig door te lichten, zodat uw strategie alle kansen krijgt. Daarnaast hebt u uw beleggingsoverzicht, als aanvulling op ons jaarlijks gesprek, altijd bij de hand via de Belfius-apps of Belfius Direct Net. U kan beleggingsadvies op maat vragen en uw portefeuille opvolgen, waar en wanneer u maar wil.

Kiest u voor de globale beleggingsservice Belfius Personal Global Portfolio? Ook dan blijf ik aan u bijstaan. Om u advies te geven en te begeleiden bij de initiële samenstelling. Om uw portefeuille daarna samen met u op te volgen. Of om uw digitale reporting te overlopen en de beleggingscommentaar van de beheerder te bespreken als u dat wil:”

Ik hou de touwtjes graag zelf in handen. Hoe kan ik makkelijk beleggen, mijn beleggingen opvolgen en bijsturen?

Met de Belfius-apps en Belfius Direct Net kan u uw beleggersprofiel en uw strategie bepalen, en gepersonaliseerd beleggingsadvies vragen. U behoudt het overzicht over uw portefeuille en kan eenvoudig, snel en veilig bijsturen waar nodig: fondsen kopen, verkopen of switchen tussen fondsen. Ook een automatisch beleggingsplan openen is mogelijk.

Kiest u bovendien de globale beleggingsservice Belfius Personal Global Portfolio, dan ontvangt u ook maandelijks een gedetailleerde reporting via de apps of Belfius Direct Net. Ze bevat commentaar van de beheerders, zodat u de evolutie, het hoe en het waarom ook zelf kan volgen. Op die manier krijgt u een ongeziene doorsnede van uw portefeuille en kan u makkelijker meekijken met de beleggingsstrategie.

Switchen tussen fondsen

Wie zijn beleggingsportefeuille geregeld onder de loep neemt, kan hem nu nog makkelijker en sneller beheren. En bovendien goedkoop. Zo kan u via de apps of Belfius Direct Net tussen bijna alle fondsen van Belfius en Candriam switchen. Bij een ‘switch’ verkoopt u een fonds, om meteen daarna in een ander fonds te beleggen. U past uw portefeuille aan volgens de markt, uw behoeftes of om het evenwicht te herstellen. Bovendien geniet u meestal verlaagde kosten in vergelijking met 2 aparte verrichtingen. Het is makkelijk, snel en veilig, en goedkoper!

Wanneer een switch?

  • Om te veranderen van strategie of risiconiveau (bv. van een aandelen- naar een obligatiefonds).
  • Om te switchen naar de lock-versie van een fonds dat u in portefeuille hebt, waarbij u een gedeelte van de meerwaarde kan vastklikken of eventueel verlies kan beperken door het instellen van een automatische verkoop.
  • Om fondsen van derden (niet Belfius) te verkopen en te herbeleggen in een Belfius- of Candriam-fonds.

Uw smartphone als beleggingstool: gepersonaliseerd, duidelijk en gebruiksvriendelijk

Naast het bepalen en wijzigen van uw beleggersprofiel en strategie kan u via de Belfius-apps ook gepersonaliseerd beleggingsadvies vragen. Ook bij de transacties die u uitvoert. Koopt u bv. een belegging aan, dan weet u meteen of ze past binnen uw profiel en strategie. Bovendien kan u voor elke portefeuille een andere strategie bepalen. Dit alles kan uiteraard ook via Belfius Direct Net.

Uw profiel en strategie bepalen, en beleggingsadvies vragen?

Uw beleggingen opvolgen en bijsturen?

Ontdek de Belfius-apps