Hoe zorgen millennials ervoor dat hun geld meer opbrengt?

Onnodig om het regelmatig te checken: het geld op uw spaarrekening verroert geen vin! Maar hoe kan u het dan een extra boost geven? Wel, hebt u al gedacht aan beleggen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan het ook met kleine bedragen. Voor beginners is dat trouwens de beste oplossing. Door klein te beginnen, vindt u langzaam aan uw weg en herleidt u het risico op kapitaalverlies tot een minimum. Zo kan u rustig zien hoe het werkt en geleidelijk overstappen van het stadium van ‘spaarder’ naar dat van ‘belegger’. 

Als u belegt, geeft u uw geld – het bedrag van uw inleg – de kans om te evolueren en accepteert u dat u een beperkt, een matig of een groot risico neemt. Geeft u de voorkeur aan zekerheid? Geen probleem, uw belegging zal u minder opbrengen, maar de garantie dat u uw geld terugkrijgt, is groter. Neemt u liever een groter risico? Dan is uw geld niet gewaarborgd, maar u mikt wel op een potentieel hoger risico! 

Kan ik starten met een klein bedrag?

Natuurlijk! Met 50 euro per maand bijvoorbeeld, of de eerste keer met 100 euro… Ideaal om niet aan uw maandbudget te hoeven komen, of om ook nog uw andere projecten te kunnen realiseren: de aankoop van een huis, een nieuwe auto… Het is gewoon alsof u elke maand een bedrag opzijzet. Doet u dat al? Dan kan u het bedrag in 2 splitsen: het ene deel stort u op uw spaarrekening en het andere deel belegt u. 

Bovendien kan u perfect geld toevoegen als u wil. In het slechtste geval stopt u er gewoon mee als u er geen zin meer in hebt. U moet wel rekening houden met een realiteit: wie belegt, mikt best op de lange termijn, want de waarde van uw belegging zal dagelijks evolueren volgens de marktschommelingen. Misschien zal uw geld dus minder gunstige periodes meemaken, maar geen paniek: op lange termijn zal het zeker evolueren.

Ik wil digitaal beleggen en tegelijkertijd profiteren van het advies van de experts.

Daar kunnen we helemaal inkomen! U bent digitaal (hyper)actief en houdt van oplossingen die u maar hoeft aan te klikken, en van praktische, eenvoudige en snelle tools. Daarom kan u kiezen voor een 100% digitale all-in oplossing. Hoe gaat het in zijn werk? U beantwoordt enkele eenvoudige vragen om uw situatie en uw profiel te kunnen bepalen. Op die manier kunnen we u de beleggingsproducten voorstellen die het best bij u passen. Eens gelanceerd, gebeurt alles automatisch en kan u de evolutie van uw geld op elk moment opvolgen via uw Belfius-app, waar en wanneer u maar wil. 

Mocht u vragen hebben of twijfelen, dan mag u onze beleggingsspecialisten gerust contacteren, telefonisch of via de chat. Ze helpen u graag verder. Dat is hun job, naast het voortdurend zoeken naar mooie opportuniteiten voor u. 

Ik wil vooral dat het makkelijk is. 

Om te durven starten met beleggen, hebt u transparante en makkelijke oplossingen nodig. En dat supersnel, zodat u het kan doen doen waar en wanneer u maar wil, via uw smartphone of tablet. Als dát geen interessante manier is om de tijd te doden (op de trein, tijdens het wachten…)! 

U belegt eigenlijk in ‘trackers’, dat wil zeggen fondsen die de beursindexen volgen(Exchange-Traded Funds of ETF’s).Die trackers zorgen voor een goede diversificatie van de fondsen, en dankzij uw profiel kennen ze ook uw voorkeuren. Ze stoppen niet al uw eieren in 1 mand, maar combineren aandelen, obligaties, sectoren, geografische regio’s… Op die manier ondervindt u minder impact van een daling van de markt in 1 sector bijvoorbeeld. Ideaal met het oog op een potentieel hoger rendement!

En de kosten? Digitaal beleggen maakt een geautomatiseerd beheer mogelijk. Perfect om de kosten te drukken, want u betaalt geen instap- of uitstapvergoeding, en de kosten zijn beperkt tot 1,25% per jaar. 

Snel en eenvoudig starten. Advies van specialisten. Transparante kosten. Dat zou u een juist idee moeten geven van de beste manier om uw geld een extra boost te geven.

MEER INFO?

Wil u meer weten over trackers?

Lees het hier