40

“Maak gewoon een afspraak met mij. Samen bekijken we de verschillende mogelijkheden en hoe, waar en wanneer u uw beleggingen best bijstuurt. Eén keer per jaar uw totale beleggingsportefeuille doorlichten of nieuwe opportuniteiten bekijken, is altijd een goed idee. Zo blijft u ook automatisch op de hoogte. Daarnaast hebt u uw beleggingsoverzicht altijd bij de hand via de Belfius-apps of Belfius Direct Net. U kan er beleggingsadvies op maat vragen, beleggingsopportuniteiten ontvangen die volledig passen binnen uw profiel en strategie, en uw portefeuille mee opvolgen, waar en wanneer u maar wil.

Hoe weeg ik rendement af tegenover risico?

Spreiden is de sleutel tot succesvol beleggen

Door uw beleggingen te spreiden in de tijd én over activa, regio’s en sectoren heen, houdt u het risico van uw portefeuille onder controle.

Jan Vergote, Head of Investment Strategy bij Belfius, legt uit waarom spreiding belangrijk is. “Elke economische cyclus heeft winnaars en verliezers. Leeft de economie op, dan profiteren de cyclische sectoren, bv. de staalsector. Bij een recessie worden de defensieve sectoren aantrekkelijk, bv. de telecombedrijven of de voedingssector. Hetzelfde geldt voor regio’s. Een hoge olieprijs is een zegen voor olieproducerende landen, maar een kwelling voor olieverwerkende regio’s”, weet Jan Vergote.

Jan Vergote - Head of Investment Strategy bij Belfius

Met een gemengd fonds dat wereldwijd belegt in alle activaklassen, bent u zeker van een goed gespreide portefeuille.

Jan Vergote
Head of Investment Strategy bij Belfius

Ook tussen activaklassen is de wisselwerking duidelijk. Zo profiteert de obligatiemarkt van een dalende rente. Lagere rentevoeten zijn vaak een teken van een sputterende economie, minder goed nieuws voor de aandelenbelegger. Bij een sterke economische groei trekken de beurzen dan weer aan.

“Een goed gespreide portefeuille is de enige sleutel tot succes. Een sterke prestatie van de ene belegging vangt een zwakkere prestatie van de andere op”, benadrukt Jan Vergote. “Want niemand heeft een glazen bol. Uw beleggingsstrategie en ook -horizon bepalen mee welk risico u wil nemen. Het ruime aanbod aan beleggingsfondsen biedt verschillende oplossingen voor elke strategie. Met een gemengd fonds dat wereldwijd belegt in alle activaklassen, bent u zeker van een goed gespreide portefeuille.”

Op zoek naar opportuniteiten?

Bekijk ons fondsenaanbod

U wil een grondige spreiding en beheersing van uw risico?

Bekijk de demo Belfius Personal Global Portfolio

Want vanaf 50.000 euro biedt de globale beleggingsservice Belfius Personal Global Portfolio automatisch een ongeziene spreiding. Meer info op belfius.be.